Saker att tänka på

Egen brunn är inte eget vatten
Då det generellt är låga grundvattennivåer är det viktigt att vi alla tänker på hur vi använder vattnet. Även om man har egen brunn så är det samma vatten vi använder, dvs. grundvattnet delas av alla. Om en brunn tar upp för mycket vatten så är det hög risk att man får s.k. saltvatteninträngning av sjövatten och det är svårt att komma tillrätta med.

Så det är förbjudet att fylla badtunnor eller pooler med brunnsvatten – fyll på med tankbil, t.ex. www.pernillasjoman.se. Vattna inte växter med brunnsvatten och håll allmänt ner vattenanvändning.

Hastighetsbegränsning 30 km/tim
Vid höga farter så sliter detta på vägen och man får s.k. tvättbräde. Säkerhetsmässigt så är det även viktigt att köra långsamt då det i år kommer vara mycket folk i vårt område. Så håll högst 30 km på våra vägar!

Kostnad för reparation av vägar
Vår absolut största kostnad i föreningen är underhåll av våra vägar. Vid tunga transporter sliter detta extra mycket på vägarna. Under höst och vår är våra vägar extra känsliga. Då kan en lastbil köra sönder vägen med reparationskostnad till följd som kan vara allt från några tusen upp till flera tiotusentals kronor. Föreningen har då rätt att ta ut denna reparationskostnad i efterhand av fastighetsägaren. Ha gärna en dialog om tunga transporter till er fastighet med styrelsen. Bättre att stämma av innan för att undvika skador än efter en skada.

Med detta så önskar styrelsen en skön sommar!

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.