Information om våra aktiviteter, vatten, vägar och lite till

Det har varit ett annorlunda år i pandemins skugga. Då har det varit underbart att Arnö finns– så låt oss tillsammans göra Arnö ännu bättre. Nedan finns tips, förmaningar och idéer för året som kommer.

Vårstädningen 17 april kl. 10-13
Utomhus fungerar bra att träffas, så vi träffas (på behörigt avstånd) på Midsommarängen kl. 10 för arbetsfördelning. Ta med såg och grensax, kratta och annat som kan passa. Återträff kl. 13 för grillunch.

Pooler och badtunnor
Egen brunn är inte eget vatten – utan allt vatten kommer från gemensamt grundvatten. Det är inte tillåtet att använda brunnsvatten för att fylla upp större mängder vatten. Fyll på med tankbil, t.ex. www.pernillasjoman.se eller använd sjövatten.

Festkommittén
I Coronatider så har det varit svårt med fester, men planeringen kan ändå starta för eventuellt en höstfest! Anmäl dig till Festkommittén och var med och skapa roliga fester. Vi har t.ex. 70-årsjubileum i år …
Kontakta Roland Johansson för mer information 072-324 76 90.

Vår hemsida www.arnosamf.se
Vi samlar nyheter, information och tips och tricks på hemsidan. Trivselreglerna är uppdaterade så läs igenom dem för att förstå vad vi alla har att hålla oss till och för att ge varandra den bästa upplevelsen på Arnö.

  • Tips – läs dokumentet om Trädvård som finns längst ner under ”Trivselregler”. Planera naturen tillsammans med berörda grannar. Ska våra barn ha fin natur så kanske man även behöver plantera träd för att det ska bli fint om 20–30 år.
  • Vad och varför görs arbetet med våra vägar? Hemsidan är uppdaterad med information om vad och varför vägarna åtgärdas. Det kostar mycket med underhåll så läs gärna på för att kunna hjälpas åt att hålla nere denna kostnad.
  • Kom gärna med förslag om ni ser att något fattas – maila till ordf@arnosamf.se

Vägarna och tunga transporter
Våra grusvägar har bra bärighet vid tunga transporter om vädret är torrt och soligt men försämras snabbt vid blött väder och förlorar då sin bärighet. Det är därför viktigt att vi tänker på det när vi bygger eller när vi beställer tung trafik till våra fastigheter. Prata med vägansvarige Michael Säfstrand michael@arnosamf.se om du har frågor om detta.

Hastigheter över 30 km/tim gör att vägmaterialet slås sönder (små, små gruskorn som vi vanligtvis kallar damm) så att gruset släpper och rullar ner i dikena och dammet blåser bort. Vi uppmanar även till att visa hänsyn till gång- och cykeltrafikanter genom att hålla lägre farter inom området.

Årsstämma 7 augusti 11:00
Vi kommer troligen att hålla stämman utomhus på Midsommarängen. Mer information om detta kommer senare.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.